2010. augusztus 4., szerda

A hűséges mentőkutya hazatért

11 hete már, hogy a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kiképzőjének, Komondi Piroskának belga juhász mentőkutyája, Thor váratlanul eltűnt ideiglenes őrzőjétől a Mályi-tó partjáról.

A kutyát ismerők közös véleménye az volt, hogy legvalószínűbben beteg gazdája keresésére indult budapesti otthonukba. Bár a 200 kilométeres távolság és az út közben leselkedő sok veszély sokakat kétkedésre indított, de a reményt az elmúlt hetekben mégsem adtuk fel, egyre csak vártuk Thor felbukkanását.

Mivel a kutya eltűnéséről több médium is tudósított, ezért az országban sokak izgultak még velünk. Időről-időre híradásokat kaptunk, hogy hol vélték látni Thort, egyre valószínűbbé vált, hogy rövidesen visszatalál gazdájához. A nagy esemény mára virradó éjjel következett be, az utolsó telefonhívás már Budapestről tudósított, s végül Thor éjfél után megérkezett gazdája kapujához.
A gyors egészségügyi vizsgálat megállapította, hogy bár kullanccsal és bolhával erősen fertőzött volt, és jónéhány bogáncsot gyűjtött a bundájába, de nagyobb baja nem esett a hosszú úton. Már csak az van hátra, hogy kipihenje magát, és reményeink szerint rövidesen újból szolgálatba állhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése